Terug naar Hond

Puur natuur vitaminen en mineralen hond en kat

27.90

Artikelnummer: 6567500731163692 Categorieën: , ,

Beschrijving

Geschikt voor: Kat, Hond
Samenstelling: per 1 gram 270µg Vitamine A als retinolpalmitaat, 2,3 mg Vitamine B1 als thiamine HCl, 1,1 mg Vitamine B2 riboflavine, 9,0 mg Vitamine B3 nicotinamide, 4,5 mg Vitamine B5 als calciumpantothenaat, 2,3 mg Vitamine B6 als pyridoxine, 22,5µg Vitamine B12 cyanocobalamine, 5,9µg Foliumzuur, 2,3 mg PABA para-aminobenzoëzuur, 1,8µg Biotine, 5,4 mg Choline -bitartraat, 13,5 mg Inositol, 18,0 mg Vitamine C als L-ascorbinezuur, 4,1 mg Citrus bioflavonoïden, 0,9µg Vitamine D cholecalciferol en 1,9 mg Vitamine E als D-alfa-ocoferol. 4,5 mg Magnesium als -citraat, 4,5 mg Calcium als–citraat en -fosfaat, 3,4 mg Kalium als -chloride, 1,2 mg Fosfor als calciumfosfaat, 0,45 mg Zink als -L-methionine, 0,45 mg IJzer als -fumaraat, 0,14 mg Mangaan als -sulfaat, 8,8µg Jodium als kaliumjodaat, 3,6µg Selenium als -L-methionine en 2,2µg Koper als – aminozuurchelaat. 22,5 mg MSM Methylsulfonylmethaan, 0,96 mg Bamboe-extract en 1,1 mg L-Lysine HCl. Microkristallijne cellulose.
Indicaties:
Voor een gezond immuunsysteem, voor na herstel, medicijngebruik
Eigenschappen per ingrediënt:
Vitamine A: heeft een belangrijke functie in de celdeling van epitheelcellen en heeft een positieve werking op de oogfunctie, groei en voortplanting.
Vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B12: De B vitaminen zijn belangrijk voor de energiestofwisseling. Ze zijn onderdeel van veel reacties die betrekking hebben op het omzetten van voedsel in energie oa citroenzuurcyclus, glycolyse, oxydatieve fosforylering. Ook zijn ze van belang bij andere reacties waarbij koolhydraten, vetten en aminozuren worden gemetaboliseerd. De B vitaminen zijn ook belangrijk voor het functioneren van het zenuwstelsel. Huid, haar en slijmvliezen verbeteren in conditie door het gebruik van B vitaminen.
Vitamine C: activeert het afweersysteem en is van belang bij collageenvorming van pezen en banden. Hoewel de meeste dieren dit zelf aan kunnen maken kan er onder sommige omstandigheden tot een tekort ontstaan.
Vitamine D: reguleert de calcium- en fosforniveaus in het bloed door absorptie uit het voedsel in de darmen te bevorderen. Ook zorgt het voor heropname van calcium en fosfor in de nieren. Het bevordert de botvorming en mineralisatie van het botweefsel en stimuleert het immuunsysteem. Het kan door het lichaam aangemaakt worden onder invloed van zonlicht. Paarden die veel op stal staan kunnen hier een tekort aan hebben.
Vitamine E: heeft een antioxidatieve werking, het beschermt onverzadigde vetzuren tegen vrije radicalen. Het heeft een positieve werking op de bloedvaten, gaat vorming van bloedstolsels tegen, verbetert de bloedcirculatie en versterkt de capillairwanden. Vitamine E speelt een rol bij de vorming en bescherming van rode bloedlichaampjes tegen toxinen. Het voorziet organen en met name de spieren van zuurstof. Het speelt een rol bij de overdracht van zenuwimpulsen.
Bioflavonoïden 95% Hesperidine: werken anti-oxidatief en verbeteren de opname van vitamine C. Ook zorgen ze voor gezonde bloedvaten en een goede bloedcirculatie.
Foliumzuur: is een B-vitamine. Het speelt een belangrijke rol bij methyleringsprocessen en is dus belangrijk bij de celdeling en bij groei- en differentiatieprocessen. Ook is het samen met vitamine B12 betrokken bij de afbraak van proteïnen en bij de aminozuurstofwisseling. Verder helpen foliumzuur en vitamine B12 in de productie van rode bloedcellen.
Inositol: wordt nauw geassocieerd met choline en is een belangrijke voedingsstof voor de hersencellen; het
verbetert de stressbeheersing.
PABA para-aminobenzoëzuur: is onder meer van belang bij de gezondheid van het darmstelsel en de huid. Het is ook betrokken bij de werking van afweercellen en rode bloedcellen.
Bamboe-extract: bevat Silicium. Dit is van belang voor de conditie van bindweefsel en vaatwanden. Het zorgt voor een toename van collageen.
Calcium: is van belang voor bot- en tandopbouw en speelt een belangrijke rol bij het samentrekken van de spieren.
Dosering en toepassing:
Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft.
De optimale dosering is 1 x daags
Hond> 25 kg 4 maatscheppen
Hond 10-25 kg 2½ maatschep
Hond

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Puur natuur vitaminen en mineralen hond en kat” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *